zaterdag 7 augustus 2010

Romige risotto met courgettelinten

Ingrediënten:

250 g risotto
1 sjalot
1 teentje knoflook
250 g kastanjechampignons
1 l bouillon van paddenstoelen
6 el olijfolie
2 courgettes
sap van 1 citroen
75 g geraspte Parmezaanse kaas

Snij de sjalot en de knoflook heel fijn. Snij de champignons in plakjes.
Verhit 2 el olijfolie in een hapjespan. Voeg de sjalot, knoflook en champignons toe en bak deze glazig. Voeg de rijst met 2 el olie en bak deze tot ook deze glazig ziet.
Voeg al roerende de lepel voor de bouillon toe. Wacht tussen iedere lepel tot alle bouillon is opgenomen.
De rijst is na ongeveer 20 min gaar.
Snij lange dunne plakken van de courgette. Druppel de citroensap over de courgettelinten.

Serveer de risotto met de courgette en de Parmezaanse kaas.

Bron: AD

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen