zondag 22 augustus 2010

Open dag

Gisteren was het open dag op onze tuin. De volkstuinvereniging gooit een keer per jaar de poorten voor iedereen open. Iedereen had erg zijn best gedaan om de tuin op zijn mooist te laten zijn. Ook hadden sommigen stillevens van groenten gemaakt door ze uit te stallen in manden of op tafels.

's Ochtends zijn we met een klein groepje begonnen om tafels en partytenten op te bouwen.
Naast een paar statafels, een versnaperingentafel en een paar stoelen was er ook een leeshoekje.

Op de versnaperingentafel stonden naast koffie en thee ook lekkers die de verschillende leden hadden gemaakt. De Franse Puddingtaart was erg lekker! Die ga ik zelf een keer maken. Ook de loempia's waren heerlijk. Ikzelf had een grote pan courgettesoep gemaakt, die is schoon op gegaan.

Ook het leeshoekje was erg leuk. Ik heb van Carol Klein de jaarplanner van Groenten uit Eigen Tuin. Iemand anders had het grote groentenboek van Carol Klein meegenomen. Die wordt zeker nog aangeschaft. De benadering van dit boek is net andersom als mijn planner. Waar de planner tips per maand geeft kun je in het groentenboek makkelijk op soort zoeken. Leuk leesvoer voor van de winter.

Naast de gewone bezoekers was er ook groep schilders. Die hebben de middag gebruikt om de tuinen in al hun pracht vast te leggen.

Al met al een leuke middag die zeker voor herhaling vatbaar is.

1 opmerking:

  1. Dat is natuurlijk hardstikke leuk om mee te maken!!

    Jammer dat je er geen foto's bij hebt. Die leuke hoekjes had ik heel erg graag gezien!!

    Groetjes van Thea

    BeantwoordenVerwijderen