donderdag 12 augustus 2010

Courgette-aubergine salade

Deze salade is gemaakt van restjes groenten. Voeg dus toe wat je lekker vind. Gisteren heb ik de salade op deze manier gemaakt. Varieer zoals jij het wilt.

Ingrediƫnten:
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • kaas (geit)
  • champignons
  • tomaten (gedroogd)
  • olijfolie
  • knoflook
  • tijm
  • peper
  • zout

Snijd de courgette, de aubergine en de champignons in kleine stukjes.
Vet een ovenschaal in met olijfolie, leg daarin de in stukken gesneden groenten. Voeg naar smaak zout en peper toe.
Sprenkel wat olie over de groenten.
Snijd de knoflook klein en voeg deze toe aan de groenten.
Bak de groenten in de oven, roer regelmatig om.

Voeg de tijm, tomaat en de kaas toe.

De salade kan zowel warm als koud gegeten worden. In plaats van de oven kan dit gerecht ook bereid worden op de barbecue. Snijd hiervoor de courgette en aubergine in plakken zodat ze niet door het rooster vallen.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen