Ingredienten:
- 1 spaghettipompoen
- 1 blik gepelde tomaten
- 125 g champignons
- 250 g rundergehakt
- 1 bolletje mozarella, in plakken gesneden.
- parmezaanse kaas
Snij de spaghettipompoen in twee helften. Verwijder de pitten en het draderige middendeel.
Vul een grote overschaal met een laagje water. Leg de pompoen met de snijkanten naar beneden in de schaal. Zet de schaal in de oven.
Afhankelijk van de grote van de pompoen is deze tussen de 25 en 45 min gaar.
Hij is gaar wanneer je het vruchtvlees er als draden (spaghetti) kunt uitlepelen.
Snij de champignons in plakjes en bak de champignons tot deze gaar zijn.
Bak in een koekenpan het gehakt rul. Voeg wanneer het gehakt rul is de tomaten uit blik toe.
Giet de ovenschaal leeg.
Lepel het vruchtvlees uit de pompoen wanneer deze gaar is. Leg de spaghetti in de ovenschaal.
Leg daarbovenop de gebakken champignons. Leg de plakken mozarella hierop. Giet het tomaten-gehakt-mengsel over het geheel.
Rasp tenslote nog wat parmezaanse kaas over de schotel heen.
Gratineer het geheel 15 min op 175C.
Eet smakelijk.
bron: 't Goed ter Heule (met aanpassingen)
Het is mij nog niet gelukt om spaghetti-pompoen te kweken, maar ben er nog steeds benieuwd naar. Wel grappig dat je ze niet wilt eten "als vervanging van pasta", maar ze vervolgens met een soort bolognaisesaus klaarmaakt :) Was vast lekker!
BeantwoordenVerwijderen