woensdag 24 oktober 2012

Quiche met spaghettipompoen

Ingredienten:
  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 1 spaghettipompoen
  • 200 g gerookte spekblokjes
  • 250 g kerstomaten
  • 3 eieren
  • 100 ml room
  • 100 g geraspte kaas
Verwarm de oven voor op 175C.
Snij de spaghettipompoen doormidden. Verwijder de pitten en het draderige vruchtvlees rondom de pitten. Vul een ovenschaal met een laagje water. Leg de pompoen met de snijhelften in de ovenschaal.
Zet de schaal in de oven. De pompoen is afhankelijk van de grote in 25 tot 45 min gaar.
Wanneer de pompoen gaar is kan je met een lepel het vruchtvlees in draadjes eruit scheppen.

Bedek een springvorm met de bladerdeeg en druk alle rondjes goed aan.
Meng de spaghettipompoendraden met de gehalveerde kerstomaten en de spekblokjes. Leg dit geheel op de bladerdeeg bodem.
Meng de eieren met de room. Giet dit over het pompoenmengsel.
Bestrooi het geheel met geraspte kaas.

Bak het geheel in de oven op 175C.

Bron: tgoedterheule

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen