donderdag 22 juli 2010

Komkommer of augurk zoet/zuur

Ik kan inmiddels voldoende snack-komkommers en augurken oogsten. Het zijn er zelfs zoveel dat het tijd wordt dat ik begin met inmaken. Dit recept heb ik vorig jaar geprobeerd en de komkommers waren heerlijk.

Ingrediƫnten:
  • Komkommers of augurken
  • Zout
  • Suiker
  • Natuurazijn
  • Dille
  • Mosterdzaad
  • Laurierblaadjes
  • Gesteriliseerde potten met deksel
Voor grote komkommers:
Schil deze. Snijd ze overlangs doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd de komkommer in plakken van 2-3 cm

Voor snack-komkommers en augurk:
Snijd ze in kwarten (overlangs).

Bestrooi de komkommers of augurken rijkelijk met suiker en zout. Laat deze een nachtje in de koelkast staan.
Giet ze af, spoel ze af, dep ze droog.
Vul de glazen potten met de komkommer of de augurk
Breng de blanke azijn aan de kook met de kruiden en suiker.
Wanneer de azijn kookt deze in de gevulde potten schenken. Deksels erop en laten afkoelen.

Minimaal 3 maanden laten staan voor consumptie.


komkommers in het zuur
Posted by Picasa

5 opmerkingen:

  1. Ze zien er zeer smakelijk uit!

    Mooi zo'n rijtje potten met inmaak, niet??

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi , vraagje heb jij je snackkomkommer binnen in de kas of buiten staan mijn komkommers gingen zo goed en bloeieden als een tierelier ,maar alle bloempjes en vruchtjes zijn er afgevallen en groeiien ze alleen nog ik heb ze in de kas .

    groetjes Mariska

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi Thea,

    Waarom laat jij ze eerst, bestrooid met zout en suiker, een nacht staan? Wat is de functie daarvan?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zo verwijder je een deel van het vocht uit de augurken. Waardoor de azijn en de kruiden in de augurk kunnen trekken.

      Verwijderen
  4. Hoi het ziet er heel lekker uit ...maar kun je me misschien de verhoudingen vertellen voor de suiker , azijn en zout en kruiden enzo ?
    Alvast bedankt ,
    Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen