Ik kan inmiddels voldoende snack-komkommers en augurken oogsten. Het zijn er zelfs zoveel dat het tijd wordt dat ik begin met inmaken. Dit recept heb ik vorig jaar geprobeerd en de komkommers waren heerlijk.
Ingrediënten:
Schil deze. Snijd ze overlangs doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd de komkommer in plakken van 2-3 cm
Voor snack-komkommers en augurk:
Snijd ze in kwarten (overlangs).
Bestrooi de komkommers of augurken rijkelijk met suiker en zout. Laat deze een nachtje in de koelkast staan.
Giet ze af, spoel ze af, dep ze droog.
Vul de glazen potten met de komkommer of de augurk
Breng de blanke azijn aan de kook met de kruiden en suiker.
Wanneer de azijn kookt deze in de gevulde potten schenken. Deksels erop en laten afkoelen.
Minimaal 3 maanden laten staan voor consumptie.
Ingrediënten:
- Komkommers of augurken
- Zout
- Suiker
- Natuurazijn
- Dille
- Mosterdzaad
- Laurierblaadjes
- Gesteriliseerde potten met deksel
Schil deze. Snijd ze overlangs doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd de komkommer in plakken van 2-3 cm
Voor snack-komkommers en augurk:
Snijd ze in kwarten (overlangs).
Bestrooi de komkommers of augurken rijkelijk met suiker en zout. Laat deze een nachtje in de koelkast staan.
Giet ze af, spoel ze af, dep ze droog.
Vul de glazen potten met de komkommer of de augurk
Breng de blanke azijn aan de kook met de kruiden en suiker.
Wanneer de azijn kookt deze in de gevulde potten schenken. Deksels erop en laten afkoelen.
Minimaal 3 maanden laten staan voor consumptie.

Ze zien er zeer smakelijk uit!
BeantwoordenVerwijderenMooi zo'n rijtje potten met inmaak, niet??
Hoi , vraagje heb jij je snackkomkommer binnen in de kas of buiten staan mijn komkommers gingen zo goed en bloeieden als een tierelier ,maar alle bloempjes en vruchtjes zijn er afgevallen en groeiien ze alleen nog ik heb ze in de kas .
BeantwoordenVerwijderengroetjes Mariska
Hoi Thea,
BeantwoordenVerwijderenWaarom laat jij ze eerst, bestrooid met zout en suiker, een nacht staan? Wat is de functie daarvan?
Zo verwijder je een deel van het vocht uit de augurken. Waardoor de azijn en de kruiden in de augurk kunnen trekken.
VerwijderenHoi het ziet er heel lekker uit ...maar kun je me misschien de verhoudingen vertellen voor de suiker , azijn en zout en kruiden enzo ?
BeantwoordenVerwijderenAlvast bedankt ,
Groetjes
Dag
BeantwoordenVerwijderenWaarom staat er geen maat hoeveelheid