vrijdag 23 juli 2010

Hartige Groentengratin

Ingrediënten:
  • 1 courgette, in plakjes
  • 3 tomaten, in plakjes
  • 2 el basilicum
  • 1 ei
  • 50 ml slagroom
  • 75 g geraspte kaas
  • 700 g aardappelschijfjes
  • 75 g rucola
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Verdeel de courgette en tomaat dakpansgewijs over de bodem van de ovenschaal. Bestrooi met basilicum, zout en peper naar smaak.
Roer het ei los met de slagroom, voeg de kaas toe en schep de aardappelschijfjes aan dit mengsel toe.
Verdeel de aardappels over de courgette en bak de gratin in 35 min gaar in de oven. Dek de gratin eventueel af met aluminiumfolie wanneer de gratin te donker dreigt te worden.
Verdeel de gratin over de borden en leg er rucola bovenop.

Bron: Allerhande

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen