zondag 23 mei 2010

Rabarbertiramisu

Ik had de rabarbertiramisu al eerder genoemd in deze blog. Tot nu had ik deze nog niet kunnen maken omdat de bijbehorende rabarberwodka nog niet klaar was.


Ingrediƫnten voor 4 pers
  • 500 g rabarber
  • 25 g suiker
  • 1 mespunt kalk
  • 10 el rabarberwodka
  • 2 dl slagroom + 2 el suiker
  • 150 g mascarpone
  • 1 pak lange vingers
Kook de met weinig water, 25 g suiker en de kalk. Roer tot moes en laat afkoelen.
Roer 2 el rabarberwodka door de mascarpone. Klop de slagroom met de suiker . Schep de slagroom luchtig door de mascarpone.
Haal de helft van de lange vingers door de wodka en leg ze op de bodem van de schaal.
Achtereenvolgens erover verdelen: mascarpone, rabarbermoes, lange vingers met wodka, mascarpone en tenslotte rabarbermoes.
Zet de tiramisu 2 uur in de koelkast.

Bron: AD (Recept van Karin Reintjes)

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen