vrijdag 14 mei 2010

Gegrilde asperges met sinaasappel, balsamico en ham

En we gaan weer verder met de aspergerecepten. We zijn nog steeds niet door de voorraad heen.

Ingrediënten voor 2 pers:
  • 500 g asperges
  • 1 sinaasappel
  • 5 el olijfolie
  • 400 g seranoham
  • 50 g boter
  • 1 el balsamicoazijn
Schil de asperges en snijd de houtachtige onderkanten van de asperges. Kook de asperges 5 min. Giet de asperges af, spoel ze af met koud water en laat ze goed uitlekken.
Pers de sinaasappel. Meng het vocht van de sinaasappel met 3 el olijfolie.
Leg de seranoham op de borden. Besprenkel de ham met het sinaasappel-olijfoliemengsel.
Gril de asperges in een grillpan. Vet de grillpan hiervoor in met olijfolie.
Verwarm de boter met de balsamicoazijn.
Verdeel de asperges over de borden.
Besprenkel het boter-balsamicomengsel over de asperges.

Bron: Boodschappen mei 2010 (met enige aanpassingen)

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen