donderdag 13 mei 2010

Aardappel-aspergesalade

Met zo'n grote hoeveelheid asperges in de koelkast kom je in ieder geval aan je twee ons groenten op een dag.
Vandaag 2 recepten uitgeprobeerd. Dit is de eerste. De andere was een aspergetaart.

Ingrediƫnten voor 4 pers:

  • 800 g aardappel
  • 500 g asperges
  • 3 el mayonaise
  • 2 el griekse yoghurt
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el verse bieslook
Schil de aardappelen en kook de aardappelen in ruim water gaar. Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn.
Schil de asperges en snijd de houtachtige achterkanten van de asperges. Kook de asperges 10 - 15 min beetgaar. Giet de asperges af en laat ze uitlekken. Snij de asperges in kleinere stukjes.
Klop een lobbige dressing van de mayonaise en yoghurt. Voeg de bieslook en knoflook toe.
Voeg aan de dressing de aardappelen en asperges toe.
Zet de salade 2 uur weg op een koele, donkere plaats om de smaken te laten intrekken.

Bron: promotie voor de Asperge

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen