donderdag 13 mei 2010

Aspergetaart

Dit is het tweede recept wat ik vandaag uitgeprobeerd heb. Het eerste recept was de aardappel-aspergesalade.

Ingrediƫnten voor 4 pers:

  • 200 ml balsamicoazijn
  • 1 el suiker
  • 500 g asperges
  • 3 eieren
  • 3 el creme fraiche
  • 1 teen knoflook
  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 4 el amandelschaafsel
  • langwerpig bakblik
  • bakpapier
Kook de azijn met de suiker in 30 min in tot een stroop.
Schil de asperges en verwijder de houtachtige uiteinden. Kook de asperges 10 min. Giet ze af.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Klop de eieren luchtig met de creme fraiche.
Voeg aan dit mengsel de knoflook toe. Breng op smaak met peper en zout.
Bekleed een langwerpig bakblik met bakpapier.
Bekleed deze met de bladerdeeg zodat er een bakje ontstaat.
Leg de asperges op het bladerdeeg. Giet het eiermengsel erbij en verdeel het over het hele bakje.
Bak de taart in 20 min gaar.
Rooster de amandelen in een droge koekenpan.
Besprenkel de taart met de ingekookte azijn.

Bron: Allerhande mei 2010

Geen opmerkingen:

Een reactie posten