donderdag 15 september 2011

Venkel risotto

Ingrediënten:
  • 1 venkelknol
  • 1 scheut Pernod
  • 1 ui
  • arboriorijst
  • hamblokjes
  • 2 el olijfolie
  • 1 liter groentebouillon
Snipper de ui.
Snij de venkelknol in kleine stukjes.
Verhit in een hapjespan 2 el olie. Bak daarin de rijst glazig. Doe de gesnipperde ui erbij.
Giet dan de Pernod erbij. Wacht tot deze is opgenomen in de rijst.
Voeg de de venkel toe.
Schenk dan slokje voor slokje de bouillon bij de rijst. Blijf de rijst roeren. Laat de rijst niet te nat worden, je maakt risotto geen rijstsoep of behangplaksel.
Voeg wanneer de rijst bijna gaar is de hamblokjes toe. Na 15-20 min is de rijst gaar.

Proef de rijst regelmatig, de rijst is gaar wanneer er nog een lichte bite inzit. Tijdens het opscheppen en opdienen gaart de rijst nog na.

Eet smakelijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen