zaterdag 12 februari 2011

Kip in bananenblad

Ik wil het receptendeel van de blog wat verder uitbreiden. Vanaf nu komen er ook interessante experimenten op de barbecue voorbij.
Vandaag was de Kip in Bananenblad aan de beurt. Het is een recept wat is afgekeken van de Balinese keuken. We hebben echter wat aanpassingen gedaan. Het recept is origineel met eend ipv kip. En zo zou de eend eerst 1,5 uur gestoomd moeten worden voordat deze op de bbq wordt geplaatst. Dit hebben we overgeslagen.

Ingredienten:
  • 1 kip
  • zout naar smaak
  • peper naar smaak
  • cocktailprikkers
  • olie
  • bananenbladeren
Voor de vulling:
  • 300 g spinaziebladeren
  • 3 shallotjes
  • 3 tenen knoflook
  • stukje verse gember
  • laos
  • geelwortel (curcuma)
  • pinda's
  • pepers of sambal
  • korianderpoeder
  • 2 tl garnalenpasta
  • 1 citroengras
  • 5 citroenblaadjes (gedroogd te koop bij de toko)
Maak alle ingredienten (behalve de spinazie bladeren) van de vulling fijn in een vijzel of een keukenmachine.
Bak de spinaziebladeren kort zodat alles geslonken is. Voeg 2/3 deel van de fijngemaakte kruiden toe aan de spinazie. Laat alles afkoelen.

Vul de kip met de afgekoelde vulling.
Maak de kip dicht met cocktailprikkers.
Voeg aan het resterende deel van het kruidenmengsel olie toe. Wrijf hiermee de buitenzijde van de kip.
Pak de kip in het bananenblad. Maak deze goed dicht met de cocktailprikkers. Pas op, het bananenblad scheut erg makkelijk.
Bbq het pakketje indirect voor 45 - 60 min.

Selemat makan

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen