dinsdag 15 februari 2011

Aardperen met prei en kaassaus

Gisteren een deel van de aardperen bereid. Het is een zoetige stevige bite. Je hoeft aardperen niet te schillen. Na het koken zullen sommige schillen er al af vallen. Het is smakelijker om de dikkere schillen te verwijderen (na het koken).

Ingrediƫnten:
  • aardperen
  • prei
  • 200 ml water
  • 1 teentje knoflook
  • kerrie
  • geraspte kaas
  • bloem

Boen aardperen schoon en snijd ze in schijfjes van 2 cm dik. Maak prei schoon en snijd ze in brede ringen. Kook groenten samen in een laag water beetgaar. Giet het kookvocht over in een sauspannetje en bind het met bloem. Voeg al roerende geraspte kaas, kerrie en geperste knoflook naar smaak toe en blijf roeren tot een gladde saus onstaat.

Let op aardperen bevatten erg veel inuline wat tot gasvorming in de darmen kan leiden....

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen