maandag 20 september 2010

Courgettetaart met aardappel

Ingredienten:
  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 500 g aardappelen
  • 200 g magere spekreepjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 courgettes
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 150 ml slagroom
  • 1 eetlepel gedroogde basilicum
  • 4 eieren
  • 100 g geraspte oude kaas

De plakjes deeg op een koele ondergrond laten ontdooien. De aardappelen 10 minuten voorkoken, afgieten en in dunne plakken snijden. De spekreepjes op een lage pit in de olie zachtjes knapperig bakken. Ondertussen de courgettes in plakken snijden. De spekjes uit de pan nemen en in het vet de in ringen gesneden uien glazig bakken. Op het laatst de knoflook uit de pers meefruiten.
De slagroom met de basilicum en eieren gladmixen.
De bodem van een springvorm met de plakjes deeg bekleden. De randen iets over elkaar leggen en aandrukken. De bodem inprikken.
De plakjes aardappel en courgette om en om dakpansgewijs in rijen in de springvorm leggen.
De spekreepjes en uiringen over de aardappel verdelen en met het roommengsel overgieten.
Met de kaas bestrooien.
De taart in de oven op 200 graden in 45 tot 50 minuten goudbruin en gaar bakken.

Bron: smulweb (met enige aanpassingen)

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen