maandag 5 juli 2010

Rabarbertaart

De laatste rabarber die ik kon plukken lag nog in de koelkast. Het werd hoogtijd om daar iets lekkers mee te maken.

Ingrediƫnten:
  • 1 kg rabarber
  • 125 g rietsuiker
  • 1 mespunt kalk
  • 1 tl kaneel
  • 300 g bloem
  • 125 g witte basterdsuiker
  • 175 g koude boter
  • 1 eierdooier
  • 1 snufje zout
Maak de rabarber schoon. Snijd de stengels in stukjes. Kook de rabarber tot moes met de rietsuiker, kalk en de kaneel.
Maak deeg het zandtaartdeeg door de bloem, basterdsuiker en zout goed te mengen. Snijd de boter in kleine blokjes en meng deze door het bloemmengsel. Voeg de eierdooier toe en meng het geheel tot een soepele deegbal. Laat het deeg 30 min rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een springvorm in.
Rol 2/3 van het deeg uit en bekleed hiermee de springvorm.
Vul de bodem met de rabarbermoes.
Rol de rest van het deeg uit, snijd er repen van en leg ze bovenop de taart.
Bak de taart in het midden van de oven in ongeveer 1 uur gaar.

Bron: het AD

1 opmerking:

  1. Niet zo leuk om te horen...je rug!!

    Ik heb er ook vaker last van, dus ik weet hoe jij je voelt!! Vooral heel erg lastig. Maar je kunt wel het beste wat in beweging blijven!!

    Alleen bukken enzo , dat is moeilijk!!

    Sterkte ermee!

    Groetjes Thea

    BeantwoordenVerwijderen