maandag 1 maart 2010

Pastinaak-kerriesoep

En de pastinaak is op. De laatste pastinaak is in de soep gegaan.

Ingredienten voor 6 pers:
125 g boter
1,5 kg pastinaak, schoongemaakt en in stukjes gesneden
1 ui, gesnipperd
1 aardappel, in blokjes
1 el milde kerriepoeder
1 tl gemalen kurkuma
0,5 tl gemalen komijn
1,8 l groentebouillon
150 ml room
zout
peper

Smelt de boter in een pan met dikke bodem. Voeg de pastinaken, ui, aardappel, kerrie, kurkuma en komijnzaad toe. Goed doorroeren. Doe de deksel op de pan en laat op lag tot matig vuur 10 mijn bakken. Zo nu en dan roeren.
Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Deksel op de pan en 30 min zachtjes laten doorkoken. Voeg water toe wanneer de soep te dik wordt.
De soep fijnmaken met een blender of keukenmachine.
Opnieuw verwarmen en de room erdoor roeren. Na toevoegen van de room mag de soep niet meer koken om schiften te voorkomen.
Dien de soep op in voorverwarmde kommen.

De volgende keer wil ik de soep maken met zoete kerrie (engelse kerrie). Ik denk dat dat beter past bij de smaak van de pastinaak. Wanneer voldoende kerrie wordt toegevoegd is het toevoegen van kurkuma niet nodig.

Bron: Groente uit eigen tuin, Carol Klein

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen