donderdag 4 maart 2010

Wortel en pastinaakstoofpot

Dit is mijn favoriete pastinaak recept tot nu toe. Als je dit potje krap 10 min stooft is de pastinaak nog een beetje knapperig.

Ingrediënten voor 4 pers:
  • 40 g boter
  • 200 g ontbijtspek in reepjes of spekblokjes
  • 2 uien, in ringen
  • 500 g wortel in blokjes
  • 250 g kastanjechampignons, gehalveerd
  • 500 g pastinaak in blokjes
  • 1,5 el balsamicoazijn
  • 3 takjes tijm
  • 1 laurierblad

Verhit de boter in een braadpan en bak daarin de ontbijtspek. Voeg de uien toe en fruit deze.
Voeg de champignons, tijm en laurier toe en bak alles 2 min.
Voeg de wortel en de pastinaak en naar smaak zout en peper.
Schenk de azijn in de pan en breng het geheel aan kook.
Voeg 100 ml water toe.
Stoof het geheel 10 min met de deksel op de pan.
Serveer het geheel met aardappelpuree

Bron: smaakmakend

Ik heb de afgelopen tijd de blog erg veel van uiterlijk doen wijzigen. Ik was iedere keer niet tevreden over de breedte van de tekst in combinatie met de zijkolom. Hopelijk is dit sjabloon wel naar mijn zin. :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen