maandag 20 mei 2013

Geen bouwput meer

Bijna alle bedden in de moestuin zijn gevuld! De prei moet nog uitgeplant worden en de kolen. Dan is het wachten op gewassen die "klaar" zijn.
Van het weekend zijn alle bedden onder handen genomen en ontdaan van hun onkruid. Dat was een aardige klus, maar de tuin ziet er nu wel weer netjes uit.
Uit de kruidenbed heb ik de laatste Egyptische ui verwijderd. Deze zijn verhuist naar de rand van de kas. Daar is genoeg ruimte voor deze uiensoort en te weinig voor andere dingen.
In het kruidenbed zijn koriander en komijn gezaaid. Ben vooral benieuwd naar de komijn, dit is de eerste keer dat ik het kweek.
Verschillende rettich soorten zijn gezaaid. Vorig jaar had ik vooral bloemen. Op die plek komen dit jaar weer rettich op. Ik kon niet over mijn hart verkrijgen om ze te verwijderen. Hopelijk wordt het wat anders verdwijnen ze alsnog.
Dit jaar de laatste poging voor sesam. Die staat aan het einde van een pad. Ik ben benieuwd, twee jaar geleden heb ik dit ook al een keer geprobeerd toen zonder succes.
De venkel is opnieuw gezaaid omdat er niets opkwam.
Ook zijn er twee regels kervel niet opgekomen. Ook die opnieuw gezaaid.

De oogst voor deze week was radijs en rabarber.

Siertuin
Hier is afgelopen week enorm veel gedaan. Vriendlief heeft de poortdeur naar de steeg gemaakt. Hierdoor hoeven we met de fietsen niet de tuin door. Daarvoor moest ook de schutting verplaatst worden.
Ook heeft hij de laatste tegels gelegd. Dat was toch weer een lastige klus. Opnieuw kwam hij een stomp tegen van een boom of een struik. Die moest dus ook nog "even" uitgegraven worden.
Nadat de laatste tegels erin lagen hebben we overgebleven tegels uit de achtertuin verwijderd. Ook alle andere spullen die niet meer nodig zijn, zijn opgeruimd.

Tevens hebben we een paar planten kunnen neerzetten.

In een van de borders doen we een poging om twee blauwe regens op stam te maken. Hiervoor hebben we twee Wisteria sinensis 'Prolific' ieder tegen een paal gebonden.

Tegen de schuur hebben we klimrekjes gemaakt voor de Clematissen. In volgorde van voor naar achter staan daar de Arabella, Miss Bateman en de Niobe.
Tegen de achterschutting staan de Warszawska Nike en de Early Sensation.
De Early Sensation blijft groen en bloeit al vroeg in het jaar.

Tegen de schutting met de buren is een Hydrangea a Petiolaris gekomen.

Tegen het huis stond al een Passiflora. Daar is er nog een bijgekomen, de Victoria.

Daarnaast zijn er nog twee bollen Zantedescia (1 zwartrode en een Picasso) de grond in gegaan.
Ook de opgekweekte Lavatera is in de tuin gezet.

Vanaf nu kunnen we zeggen dat we een tuin hebben en niet langer een bouwput.Het Clematisssen-hoekje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten