zaterdag 31 december 2011

Terugblik op 2011

Het jaar eindigt in kranten en op tv altijd met lijstjes. Ik heb ook zo'n lijstje, de opbrengsten van de tuin. Het hele jaar heb ik excel bijgehouden wat de opbrengsten zijn. Dit om te weten of ik het beter of slechter doe als de voorgaande jaren.
De tabel hier publiceren lukt me nu even niet. Dus we moeten het doen met de geschreven samenvatting waaraan direct conclusies worden getrokken. (Inmiddels is de tab opbrengst 2011 volledig up-to-date).

Wat goed gelukt zijn, zijn de aardappelen, knoflook, komkommer en de meiknollen.
Teleurstellend was de basilicum, dat waren kleine planten met mini blad.
De aubergines stonden er mooi bij, helaas gaven ze geen vruchten....

Verder hebben veel planten geleden onder de droge lente en de natte zomer. Bieten groeiden slecht. Die heb ik uiteindelijk binnen maar voorgezaaid, daardoor hadden we een goede opbrengst.
De bonen zagen er veel belovend uit, jammer dat het droogbonen waren en de zomer zo nat was. Kortom veel weg kunnen gooien door schimmel. Helaas, ook dat hoort erbij.

Je hebt ook altijd de planten waarop je vertrouwen een daarvan is de courgette. Daar hebben we het afgelopen jaar lekker van gegeten. De spitskolen deden ook fantastisch.

Het verminderen van het aantal augurkplanten van 5 in 2010 naar 2 in 2011 was een slimme zet. Ook 2 planten geven voldoende opbrengst.

Het afgelopen jaar heb ik ook meer recepten geblogd. Met een tuin is het ook de uitdaging om ondanks de zoveelste courgette nog steeds gevarieerd te eten. Dat is ook weer gelukt.
Nieuw waren de bbq-recepten. Dat is vooral gekomen omdat vrienden vaak verbaast zijn over datgene wat we op de bbq bereiden. Bbq-en hoeft niet alleen hartje zomer plaats te vinden maar kan ook in de winter.

Het lezen van andere blogs heeft ook weer tot nieuwe idee├źn en jeuk geleid. Ver van de tuin verwijderd in de pauze is het niet handig om die blogs te lezen. Ik wil dan alleen nog maar naar de tuin. Mensen hartelijk dank voor jullie blogs.

Ik wens iedereen een mooi uiteinde en een schitterend 2012.Geen opmerkingen:

Een reactie posten