donderdag 29 december 2011

Creme brulee van citroengras

 
Dit recept kwam ik geruime tijd geleden in de Foodies tegen. Ik heb het met de Kerst geserveerd.
Ik was wel blij dat ik geoefend had want zoals het recept gepubliceerd was kan je geen stevige Creme brulee maken. Hieronder vind je dan ook het herziene recept.

Ingredienten:
  • 1 stengel citroengras
  • 250 ml slagroom
  • 1 tl honing
  • 3 eierdooiers
  • 40 g gewone suiker
  • rietsuiker


Verwarm de oven voor op 100°C.
Snij de stengel citroengras in ringen. Doe de citroengras met de slagroom en de honing in een pan.
Verwarm de room en laat hem 10 min trekken. Zeef de room.
Meng de eierdooiers met de gewone suiker.
Doe de room terug in de pan en breng deze aan de kook. Meng een klein beetje room met de eierdooiers.
Meng de eierdooiers met de slagroom. Blijf het geheel verwarmen en roeren. Blijf roeren tot de Creme begint te stollen.
Schenk de Creme in ovenschaaltjes. Bak de Creme Brulee in de oven, 25 min.
Laat de Creme Brulee minimaal 2 uur afkoelen in de koelkast.
Bestrooi de Creme met rietsuiker, caramelisseer de suiker met behulp van een brander.
Serveer de Creme brulee direct, let op de schaaltjes kunnen heet zijn door de brander.

Eet smakelijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen