woensdag 4 januari 2012

Zuurkoolschotel met speklapjes

Van het weekend was het weer tijd om een recept uit te proberen. Het originele recept bevatte meer appelsap. Dat werd wel een heel erge kliederbende op mijn bord.
Ook zaten bij het originele recept de speklapjes vanaf het begin in de pan. Daar worden de speklapjes een beetje zompig van. Brr.
Kortom een aanpassing van het recept was nodig. Hieronder het aangepaste recept.


Ingrediƫnten:
  • 3 el olijfolie
  • 2 speklapjes
  • spekblokjes
  • paprikapoeder
  • 6 sjalotjes, in ringen
  • 2 rode paprika's, zonder zaadjes, in reepjes
  • 500 g zuurkool
  • 1 kaneelstokje
  • 4 kruidnagels
  • 150 ml appelsap
Verwarm de oven voor op 120°C. Verhit de olie in een ovenvaste braadpan en bak hierin de spekblokjes, bestrooid met paprikapoeder, 1 minuut per kant.
Fruit de sjalotjes en paprika 2 minuten in het bakvet, voeg de zuurkool, het kaneelstokje, de kruidnagels en appelsap toe en schep om. Zet de pan met deksel in de oven en stoof 40 minuten.
Haal de laatste 10 minuten de deksel van de pan. Verwijder het kaneelstokje en de kruid-nagels.
Bak de speklapjes.

Serveer de schotel met gebakken aardappels.

Bron: Boodschappen 11-2011

Geen opmerkingen:

Een reactie posten