Ook zaten bij het originele recept de speklapjes vanaf het begin in de pan. Daar worden de speklapjes een beetje zompig van. Brr.
Kortom een aanpassing van het recept was nodig. Hieronder het aangepaste recept.
Ingrediënten:
- 3 el olijfolie
- 2 speklapjes
- spekblokjes
- paprikapoeder
- 6 sjalotjes, in ringen
- 2 rode paprika's, zonder zaadjes, in reepjes
- 500 g zuurkool
- 1 kaneelstokje
- 4 kruidnagels
- 150 ml appelsap
Fruit de sjalotjes en paprika 2 minuten in het bakvet, voeg de zuurkool, het kaneelstokje, de kruidnagels en appelsap toe en schep om. Zet de pan met deksel in de oven en stoof 40 minuten.
Haal de laatste 10 minuten de deksel van de pan. Verwijder het kaneelstokje en de kruid-nagels.
Bak de speklapjes.
Serveer de schotel met gebakken aardappels.
Bron: Boodschappen 11-2011
Geen opmerkingen:
Een reactie posten