maandag 20 juni 2011

Aspergesalade met bieslookdressing

Net als vorig jaar konden we ineens weer aan een grote hoeveelheid asperges komen. Omdat het seizoen aan zijn is/ loopt zeggen we daar geen nee tegen. Het grote experimenteren met aspergerecepten kon dus weer beginnen.
Van het weekend hebben we deze salade gemaakt.

Ingredienten:
  • 500 g asperges
  • 2 eetlepels gehakte bieslook
  • gemengde sla
voor de dressing:
  • 1 tl honing
  • 1/2 el mosterd
  • 2 el witte-wijnazijn
  • 1 el citroensap
  • 4 el zonnebloemolie
  • 2-3 el crème fraîche
Schil de asperges en snijd een stukje van de onderkant. Kook ze in water in ongeveer 12 tot 15 minuten beetgaar.
Giet ze vervolgens af (bewaar het kookvocht) en snijd ze in stukken van 3 tot 4 cm.
Roer nu de honing door de mosterd. Meng een beetje zout, de witte-wijnazijn en citroensap erdoor. Meng de olie er druppelsgewijs doorheen.
Klop het goed, zodat alle olie gelijkmatig opgenomen wordt. Meng er maximaal 2 eetlepels asperge-kookvocht door.
Spatel daarna de crème fraîche door de dressing.

Schep de dressing door de aspergestukjes.
Voeg 1 eetlepel gehakte bieslook toe.
Was de sla en meng deze door de asperges. Schep de aspergesalade op de sla. Bestrooi het gerecht met de rest van de bieslook.

Bron: lekker in je vel met enige aanpassingen

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen