Van het weekend hebben we deze salade gemaakt.
Ingredienten:
- 500 g asperges
- 2 eetlepels gehakte bieslook
- gemengde sla
- 1 tl honing
- 1/2 el mosterd
- 2 el witte-wijnazijn
- 1 el citroensap
- 4 el zonnebloemolie
- 2-3 el crème fraîche
Giet ze vervolgens af (bewaar het kookvocht) en snijd ze in stukken van 3 tot 4 cm.
Roer nu de honing door de mosterd. Meng een beetje zout, de witte-wijnazijn en citroensap erdoor. Meng de olie er druppelsgewijs doorheen.
Klop het goed, zodat alle olie gelijkmatig opgenomen wordt. Meng er maximaal 2 eetlepels asperge-kookvocht door.
Spatel daarna de crème fraîche door de dressing.
Schep de dressing door de aspergestukjes.
Voeg 1 eetlepel gehakte bieslook toe.
Was de sla en meng deze door de asperges. Schep de aspergesalade op de sla. Bestrooi het gerecht met de rest van de bieslook.
Bron: lekker in je vel met enige aanpassingen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten