dinsdag 30 november 2010

Sinaasappel-koffielikeur

Het maken van likeur is eigenlijk heel erg makkelijk en leuk. Helaas mag zelf stoken in Nederland niet (misschien ook wel zo veilig). Maar maakt niets uit voor dit recept.

Gebruik altijd biologische citrusvruchten wanneer de schil ook gebruikt gaat worden. Niet biologische vruchten bevatten veel insecticiden en een waslaag. Beide wil je niet in je likeur terugvinden.

Ingrediƫnten:
  • 1 biologische sinaasappel
  • 43 koffiebonen
  • 1 vanillestokje
  • 43 suikerklontjes
  • 1 l brandewijn
  • 1 grote pot met goed afsluitbare deksel

Prik in de sinaasappel 43 gaatjes. Duw in ieder gaatje een koffieboon. Leg de sinaasappel in de pot.
Snij het vanillestokje in 43 stukjes en doe ook deze in de pot.
Doe de suikerklontjes in de pot en giet de brandewijn eroverheen.
Sluit de pot en zet deze op een donkere plek weg.

Roer het geheel regelmatig de komende 43 dagen. Zodat de suiker kan oplossen.
Filtreer de likeur na 43 dagen door een koffiefilter in een trechter in een mooie fles.

Proost!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen