maandag 15 november 2010

Tuinplan 2011

Het lijkt misschien wat vroeg om de plannen voor 2011 te maken. Ik wil echter beginnen met bemesten. Omdat niet alle gewassen baat hebben of zelfs schade oplopen door het bemesten van de grond ben ik vast begonnen met het maken van de plannen.
Uien en wortelen kunnen niet zo goed tegen mest omdat de wortelvlieg de mest fijn vind.Dit geldt trouwens voor alle wortelgewassen.

In het plan van 2011 zitten een paar grote wijzigingen ten opzichtte van 2010.
De tuin heeft de dubbele grote van 100 m² naar 200 m². Daardoor heb ik ook twee kassen (mijn nieuwe en de glazen van de buren).

De nieuwe kas gaat een kwart slag gedraaid worden en daardoor met rug tegen het einde van de tuin staan. Hierdoor heb ik meer overzicht en wordt het achterste deel hopelijk een minder rommeltje. En heb ik ook meer zon op de kas.

In 2011 wil ik eigenlijk beginnen met groene asperges maar het kan zijn dat ik dat bed een jaar braak laat liggen. De buren hadden op dat stuk aardappelen staan en ik weet niet hoe zorgvuldig zij ze hebben weggehaald. Misschien is het daarom wel verstandig om niet te veel met die grond te willen. Daar ben ik nog niet over uit. Daar heb ik nog een winter de tijd voor om over na te denken.

Ik heb zoveel mogelijk rekening proberen te houden met goede en slechte buren. Als jullie rare combinaties zien hoor ik het graag. Nu kan ik het nog aanpassen.Geen opmerkingen:

Een reactie posten