zaterdag 30 oktober 2010

Geroosterde pompoensoep met gorgonzola

Een aantal wekenn geleden liet ik mijn net geoogste pompoen zien. Vandaag is hij verwerkt tot pompoensoep en een halloweenpompoen.
De pompoen blijft de komende weken buiten staan (zolang hij goed blijft). Ik vind hem leuk geworden.

Het recept van de Pompoensoep:
Ingrediƫnten voor 4 pers:
  • 3 uien
  • 3 tenen knoflook
  • 400 g aardappel
  • 1 kg pompoen
  • 4 el olijfolie
  • 1 tl kaneel
  • nootmuskaat
  • 1,5 l groentebouillon
  • 100 ml sherry cream
  • 150 g gorgonzala
  • 100 ml room

Verwarm de over voor op 200 graden.
Maak de uien en de knoflook schoon. Snij deze in plakjes. Snij de pompoen in stukken (mag met schil), verwijder de zaadlijsten.
Schil de aardappels en snij deze in blokjes.
Leg de ui, knoflook, pompoen en aardappel op een bakplaat. Strooi hierover peper en zout naar smaak. Verdeel ook kaneel en nootmuskaat over de groenten.
Sprenkel de olie over de groenten.
Rooster de groenten in 90 min gaar.
Laat het geheel afkoelen als je de schillen aan de pompoen hebt laten zitten. Verwijder de schillen zodra het geheel is afgekoeld. Anders kan het direct in de pan.
Schenk de bouillon erbij. En verwarm het geheel.

Maak een mengsel van de sherry, gorgonzola en room.

Giet de soep in kommen of borden. Serveer met de gorgonzola cream.

Bron: AD

Posted by Picasa

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen