zaterdag 12 juni 2010

Courgetterek

Kreeg een vraag over het courgetterek. Dus maar even de camera meegenomen naar de tuin. Zie hieronder mijn rek. Ik laat de courgettes dus schuin omhoog groeien. Daaronder is voldoende plek voor andere klein blijvende gewassen.
Ook kan ik makkelijker het onkruid verwijderen.

Vandaag naast wat foto's gemaakt ook echt gewerkt. Een tuinbox van de Aldi in elkaar gezet. De kas kon daardoor opgeruimd worden. Mest ed staat nu in de box opgeslagen.

In de kas de augurken en de komkommers in de volle grond gezet. (3 komkommers en 5 augurken).
De tomaten gediefd en opgebonden.

Bij mijn schoonvader de peulen opgebonden. Onkruid verwijderd en de komkommers opgebonden. En uitgebreid aardbeien geplukt :-)

De kapucijners en de erwten staan inmiddels in de bloei!
kapucijners in de bloei

de kas is inmiddels redelijk vol

4 opmerkingen:

 1. Zo dat ziet er strak uit!!! Goed idee.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie foto's! En je rek ziet er goed uit.

  Welk soort courgettes heb jij????
  Het soort wat ik in mijn tuin heb maakt geen uitlopers,en zal dus ook niet klimmen.Met zo'n rek kan ik helaas niks doen.Misschien zijn er klimmende soorten? Als jij gezien hebt dat het werkt, moet dat haast wel.

  Ik heb ze in een pot staan, dus de vruchten liggen sowieso niet op de grond.Handig bij nat weer!
  Groetjes Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mijn courgette maakt geen uitlopers zoals bijvoorbeeld bonen. Hij wordt alleen steeds groter omdat ik regelmatig oogst. Vorig jaar zijn mijn planten 1,5 m lang geworden. En dat neemt te veel ruimte in het bed in.
  Ik zet de groter wordende plant straks vast op het rek met binddraad, zodat hij niet naar beneden zakt.
  Ik heb twee italiaanse courgettes erin en een gele courgette. De vierde plant (ook italiaans) ga ik verwijderen zodra ik weet dat de boel het echt goed doet.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb nog een tip voor de rumtopf. Je schrijft bruine rum, maar wat is het alcoholpercentage? Vorig jaar heb ik ook voor het eerst een rumtopf gevuld maar het was veel te sterk en niet lekker om te eten. De rum was toen ongeveer 80 %. Nu heb ik rum gekocht van 50%. Begin weer met frisse moed opnieuw, maar wil jou hetzelfde besparen! 50% rum heb ik gekocht bij de Mitra.
  Groet, Emmie Engel

  BeantwoordenVerwijderen