zaterdag 1 oktober 2016

Hartige courgettecake

Het jaarlijkse ritueel is alweer een tijdje in volle gang, het zoek-weer-eens-een-recept-met-courgette-wat-we-nog niet-eerder-gemaakt-hebben-ritueel. Bij dat ritueel kwam ik dit recept tegen.

Ingrediƫnten
300 g zelfrijzend bakmeel
300 g geraspte courgette
75 ml olijfolie
25 ml azijn
75 ml water
100 g olijven zonder pit
50 g pijnboompitten
3 eieren
200 g geraspte kaas

Het is simpel, verwarm de oven voor op 160 C.
Meng alle ingredienten tot een gladde massa. Stort het geheel in een cakevorm.
Bak de cake op 160 C voor 70 min.

Lekker als hartig brood bij soep of gewoon zo tussendoor.

Courgettecake
bron: Yvette van Boven met aanpassingen. In het originele recept zat feta en Parmezaanse kaas en 100 ml wijn. Omdat ik niet tegen wijn kan is dat vervangen door water met azijn.



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen