maandag 22 september 2014

Vakantie

Het is een tijdje rustig geweest op deze blog. Ook ik mocht nog op vakantie. We hebben 3 weken in Normandie doorgebracht. We zaten in een kleine plaats bij een van de landingsstranden. Deze weken stonden dus deels in het teken van WOII. Voor iedereen die een beetje geinteresseerd in geschiedenis en daar nog niet geweest is, raad ik deze streek aan. Daar besef je je pas hoe groot D-Day wel niet was. Erg indrukwekkend.
In de vakantie ook weer wat zaden verzameld. In de caravan stinden wat bakjes met zaden van tomaten en bloemen te drogen. Ik kan het gewoon niet laten.
Ook nog een botanische tuin bezocht, de tuinen van Caen. Daar zal ik later wat wat foto's van plaatsen op deze blog.
Ik wil jullie in ieder geval niet dit filpje onthouden die ik op de laatste dag gemaakt heb. Het getijde bij Luc-sur-Mer tijdens springvloed. Het hoogte verschil was op dat moment bijna 8 meter!
 
 
Thuis gekomen was er genoeg in de tuin te doen. Onder andere het oogsten van reuze courgettes en het weghalen van bossen onkruid. Dit verliep echter met wat vertraging door het overlijden van een direct familielid. De tuin heeft nog een weekje extra moeten wachten op aandacht. Afgelopen zaterdag hebben we een paar bedden helemaal leeggehaald. De pompoenplanten waren helemaal op. Die bedden konden dus helemaal leeg. De pompoenen had ik tussen de ellende door mee naar huis gesleept. Ik moet ze nog wel even wegen.....
Ook de bonen waren op. Dat ruimde lekker op. Een van de siermaisplanten is nog niet gedroogd dus die staat nu zielig alleen in een bed.
De aardbeienplanten zijn nu allemaal weg. We hadden en weinig opbrengst en last van de buren. De ene buur had de framboos doorlaten groeien in mijn aardbeienbed en de andere grote hoeveelheden en onkruid en een pompoen. Vooral over die laatste ben ik een beetje boos. De plant aan hun kant is gerooid omdat hun pompoenen rijp waren. Aan mijn kant heb ik dus alleen de ellende mogen hebben en niet het voordeel. Erg jammer en dat is nog zacht uitgedrukt.
 
In de kassen heb ik nog niet veel kunnen doen behalve het oogsten van een van de candlelightpeperplanten. De opbrengst 130 pepertjes!
 
Candlelightpepers

1 opmerking:

  1. Ik knip de pompoenstengels van de buurvrouw gewoon af als ze over mijn tuin groeien, of leid ze terug haar tuin in. Wel lastig dat ze die niet zelf in de gaten houden. Ik houd de pompoenen aan de plant totdat het steeltje verkurkt is, heb gehoord dat ze dan zoeter smaken?? geen idee of dat ook zo is.

    BeantwoordenVerwijderen