maandag 3 november 2014

Opruimen

De afgelopen weken niet veel zin en tijd gehad om deze blog bij te werken. In de tuin ben ik zo goed als iedere zondag geweest. Daardoor raken de bedden langzaam opgeruimd.
Bedden waar de spitskool instond zijn opgeruimd, net als de sla, bonen, pompoenen en courgettes.
In al deze bedden stond ook een berg onkruid. Als zo'n bed helemaal leeg mag maakt het werken een stuk handiger.

Afgelopen weekend zijn de dahlia's uit de moestuin gehaald. De knollen zijn behoorlijk groot geworden. Deze knollen staat alweer opgeslagen in de kelder. De rest van de bloemen uit dat bed zijn ook weg. De oost-indische-kers heb ik maar niet op de composthoop gegooid. Het risico dat de zaden ontkiemen is mij toch net iets te groot.

Er was ook alweer een berg mest afgeleverd. Sommige bedden zijn dus ook al voorzien van een laag mest. Niet alle want ook hier volg ik het teeltschema, wortel krijgt geen mest bijvoorbeeld.

De kassen raken leger en leger. Van het weekend ook nog tomaten kunnen oogsten (rijp en rood). Ik heb wat andijvie in bakken in kas gezet. Die plantjes waren erg klein en in de tuin zetten had niet zoveel zin. In de kas was toch plek.

Het bed met de witlofpennen raakt langzaam leger. Iedere 2 tot 3 weken oogst ik 12 pennen. Die ik dan laat besterven en daarna in bakken in de kelder zet. In de kelder is het nu zodanig warm dat we deze week de eerste witlof uit eigen kelder kunnen eten.
Er staan nu 2 bakken en de derde bak kan ik over 2 maken. Ik ben benieuwd hoeveel bakken er uiteindelijk komen te staan. wel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten