zondag 13 april 2014

Goede buur?

Van het weekend genoeg te doen gehad waardoor de tijd voor de tuin beperkt was. Ondanks dat wel enorm veel gedaan door er een lange intensieve tuindag van te maken. Een deel van het werk komt omdat een van mijn buren nog niets aan zijn tuin gedaan heeft. De tuin is verhuurt aan een nieuw lid, dit beloofd wat voor de rest van het seizoen. Als je nu al niet enthousiast bent dan wordt je dat waarschijnlijk ook niet. Het onkruid op die tuin begint inmiddels zaad te schieten ook de framboos zit niet alleen in die tuin maar ook in de mijne, grrrrrr.
Mijn bedden deels aangeharkt omdat daar dus enorm gezaaid moest worden.

Gezaaid/ gepoot:
aardappelen, laat, Sante
schorseneren
australische gele sla
wortel, berlikumer winter
pastinaak
rode stengelui
uien wit, elody
rose stengel ui
venkel

De schorseneren dit keer zaadje voor zaadje gezaaid. De zaden zijn vrij groot en zijn daardoor heel makkelijk te verdelen op een rij. De voorgaande jaren heb ik te dicht gezaaid waardoor de schorseneren niet heel erg groot konden worden omdat ze elkaar stonden te verdrukken.

De aardappelen zijn dit jaar ook voorzichtiger behandeld. Normaal haal ik ze al uit het netje zodra de poters binnen komen. Dit jaar had ik ook eierdozen verzameld waar een deel van de aardappelen in zijn uit gespreid waardoor de uitlopers niet met elkaar verstrengeld zouden worden. Dit heeft erg goed gewerkt.

Geplant naar definitieve plek:
rode kool
rode spitskool
witte kool express
spitskool

Ik had nog 2 andere witte kolen. Die zijn niet heel erg goed opgekomen.Hopelijk kan ik later als ze iets groter zijn naar hun definitieve plek zetten. 

Geoogst:
de laatste pastinaak
andijvie
de eerste rabarber *O*
de aardappelen met uitlopers in een eierdoos

Geen opmerkingen:

Een reactie posten