zondag 27 oktober 2013

Weinig tijd voor blog

Het is alweer een tijdje geleden dat ik de blog heb bijgewerkt. Over de tuinwerkzaamheden was voldoende te melden. Maar het gebrek aan tijd maakt dat ik de blog enigzins verwaarloos.

De afgelopen weken hebben we een aantal bedden leeggemaakt. Alle pompoenen zijn geoogst. De courgetteplanten zagen er zielig uit en zijn uit hun lijden verlost. De asperges zijn onder grond afgestoken. De bieten liggen diepgevroren in de vriezer net als de boontjes. De maiskolven zijn gekookt, de maiskorrels stuk voor de stuk uit de kolf gehaald en ook die liggen in de vriezer.
In de kelder liggen rode en witte kolen al is dat bed nog steeds niet leeg.

Van de witlof zijn ongeveer de helft van de pennen geoogst. Er staan al twee bakken in kelder waar in een van de bakken al mooie witlofjes beginnen te groeien. Andere pennen liggen in het houthok om te drogen en gaan volgend weekend het zand in. De rest van het bed moet ik maar gaan inkuilen.

In de kassen ben ik nog aan het opruimen. Er staan nog tomatenplanten met een paar groene tomaten eraan. Iedere week haal ik er een paar tomaten af die toch nog verkleuren.
Alle druiven zijn wel geoogst. Voor een eerste oogstjaar ben ik meer als tevreden!
In de andere kas zijn de augurken en de aubergineplanten eruit maar daar staan dan weer venkel en andijvie voor in de plaats. Van komkommerplanten heb ik nog geen afscheid genomen, er waren nog mini-komkommers gevormd. Gezien de temperatuur die nog steeds hoog is, heb ik niet over mijn hart kunnen verkrijgen deze eruit te halen.

Siertuin
In de siertuin is voor de laatste keer dit jaar het gras gemaaid. De wisteria's op stam heb ik vandaag gesnoeid, die zaten zo ver in het blad dat ik bang was dat ze de storm van de komende dagen niet overleven. En dat zou zonde zijn.
De lelies en de gladiolen zijn de grond al uit en liggen in zakjes in de kelder. De dahlia's mogen nog heel even blijven staan.
En als voorbereiding voor volgend jaar hebben we weer een lading bolletjes de grond ingedaan.

En zo ben je in een tijd dat de tuinwerkzaamheden afnemen toch al aan het opbouwen!

een deel van de druivenoogst

Geen opmerkingen:

Een reactie posten