zondag 21 juli 2013

Rode bessen met kerst

Voorbereiding is het halve werk, zeker als je een moestuin hebt. Op tijd zaaien, op tijd de ongewenste elementen verwijderen, op tijd oogsten. De rode besjes waren weer met vele tegelijk klaar dit seizoen. Vorig jaar heb ik er siroop van proberen te maken wat niet echt lukte. Dit jaar een andere taktiek toegepast om geen besjes tegen heug en meug te eten. Dit jaar zijn de hele bessen ingevroren.
Platte schalen bedenkt met ovenpapier, daarop de gewassen en geritste besjes uitgespreid en dat in zijn geheel de vriezer in. Wanneer de bessen bevroren zijn ze losschudden en overbrengen in een afsluitbaar bakje of zakje. Kortom lekker voor een toetje rond de kerstdagen. ;-)

Rode bessen op bakpapier

Bevroren rode bessen
Ik merk nog steeds dat de start van het seizoen vertraagd was. Ik heb nog steeds geen courgettes en ook de komkommers komen mondjes maat.
Dankzij de droogte is het onkruid bestrijden een makkie. Rond zaaisels het eruit trekken en de rest schoffelen.

De achtertuin staat er mooi bij. Er staan veel planten in de bloei. Sinds van het weekend zijn daar ook de echinacea's en de dahlia's gaan bloeien.

Echinacea

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen