maandag 1 april 2013

De winter negeren

Net als iedereen loop ik te klagen over het weer. Het is te koud. Ik zou graag wat meer willen doen in de tuin.
Van het weekend heb ik gebruik gemaakt van het niet al te warme weer. Ik heb een paar bedden gespit. Ook fijn dat dit kan zonder dat het zweet in straaltjes over mijn rug loopt. Inmiddels is iets meer als de helft van de bedden gespit. Volgend weekend daar weer verder mee.

Gezaaid in de koude grond:
Lente ui, De Barletta
Kervel
Snijbiet, Bright Lights

Verder de kas aan het opruimen. Wat weet ik daar in een jaartijd toch een zooi in te verzamelen....
Daar bleek dus ook een lading plantenlabels te liggen. Die hebben inmiddels een sopje gehad zodat ik ze opnieuw kan gebruiken.

Siertuin
In de siertuin lag nog een bult grasplaggen. Die is weg, het waren 3 ritten naar de stort. De beloning was een lege tuin en lage rugpijn. Je moet er iets voor over hebben....
Van de week een vlinderstruik gekocht. In het tuincentrum bleven ze 's nachts buiten maar wel afgedekt zonder verdere verwarming. Mijn handen jeukten te erg dus de struik gekocht. De rest van de week heeft de plant in de onverwarmde schuur gestaan.
Aan het begin van het weekend is die in de grond gegaan. De eerste nachten afgedekt en nu onbeschermd. Hopen dat het goed gaat.

Met een van de Helloborussen gaat het minder goed. Die laat zijn kopje hangen. De andere plant die we tegelijkertijd gekocht hadden doet dit niet. Het is afwachten.

De moestuin na een weekend werken

Geen opmerkingen:

Een reactie posten