vrijdag 3 augustus 2012

Pastasalade met tuinbonen

Een wonder, voor het eerst sinds ik niet meer bij mijn ouders woon heb ik tuinbonen gegeten. Dat was dus alweer een dikke 15 jaar geleden dat ik die dingen op heb. Voor vriendlief gold hetzelfde.
Het feit dat het recept hier geblogd wordt vertelt dat het voor herhaling vatbaar is
Om dit te bewerkstelligen heb ik voor een blanke tuinboon gekozen. Deze wordt tijdens het koken niet bruin. Ook heb de bonen jong geplukt.

Ingredienten:
  • 300 g pasta
  • 300 tuinbonen
  • 1 potje gemarineerde artisjokharten
  • 2 rode uien
  • 1 el suiker
  • 1 el wittewijnazijn
  • handje olijven
  • 3 bosuitjes
  • 1 pakje spekreepjes
Dop de tuinbonen. Kook de tuinbonen 6 min in water zonder zout. Spoel koud onder stromend water.
Kook de pasta beetgaar. Giet af en laat afkoelen.
Laat de artisjokharten uitlekken en vang de olie op. Halveer ze.
Snij de bosuien in ringetjes.
Snij de rode uien in parten.
Bak de spekreepjes in een koekenpan.
Verhit 2 el van de olie in een koekenpan en voeg de ui en suiker toe. Bak in 8 min. zacht en laat afkoelen. Meng de rest van de olie met de azijn. Voeg peper en zout toe.
Meng de pasta met de boontjes, artisjokharten, ui, dressing, olijven, spekreepjes en bosui.

Eet smakelijk.

Bron: Allerhande 6-2012 (met aanpassingen) 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen