zondag 5 augustus 2012

Witlofsalade

Ik loop enorm achter met het bloggen van de lekkere recepten die we de afgelopen tijd hebben gemaakt.
Vandaag voor eerst in geruime tijd de administratie kunnen opruimen. Er is dus weer ruimte op het bureau. En daar vond ik een enorme stapel aan recepten. Kortom de komende tijd zullen er een paar langskomen.

Ingrediƫnten:
  • 3 rode grapefruits
  • 6 stronken witlof
  • 4 el olijfolie extra vierge
  • 50 g pompoenpitten
  • 2 bosuitjes
Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van 2 grapefruits. Snijd de partjes vruchtvlees los van de vliezen. Pers de derde grapefruit uit en vang het sap op in een kom.
Halveer het witlof in de lengte. Verwijder de harde kern, snijd het lof in lange repen en verdeel over een lage schaal. Verdeel de partjes grapefruit erover. Meng het grapefruitsap met de olie en breng op smaak met peper en zout. Sprenkel over de salade.
Snij de bosui in dunne reepjes.
Strooi vlak voor serveren de pompoenpitten en de bosui erover.


Eet smakelijk.


Bron: Allerhande 11-2011

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen