woensdag 6 april 2011

Pepesan udang gekruide garnalen in bananenblad

Een paar weken terug hebben we in de serie recepten met bananenbladeren nog een heerlijk recept gemaakt.

Ingrediënten:

12 grote rauwe gepelde garnalen
4 kemirienoten
1 gesnipperd ui
1 teentje knoflook
1 kleine tomaat in stukjes
1 theelepel trassi
2 cm gemberwortel
1 theelepel laos
1 theelepel kunjit
2 lepels gefruite uitjes
1 lepel sambal oelek
1 lepel suiker
1 lepel citroensap
4 bananenbladeren

Rooster de kemirienoten 3 minuten in een droge koekenpan.
Pureer alle ingrediënten behalve garnalen en bananenblad in de keukenmachine.
Schep de garnalen door de puree en zet 2 uur in de koelkast.
Verdeel de garnalen over de bladeren, vouw ze dicht.
Bbq de pakketjes 20 minuten.

Bron: Tournedos, Otto

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen