maandag 11 april 2011

Buxushaag

Van het weekend was het tijd om de boel in de tuin een beetje aan kant te krijgen.
De bezem maar eens in elkaar gezet en de stoepjes geveegd. Het onkruid tussen de tegels vandaan gehaald. De deur van de glazen-kas kon daardoor ineens ook weer verder open. Best handig.

De buren van het landhuis naast de tuin hadden de haag gesnoeid. Daar het snoeiafval van opgeruimd. Vijf kruiwagens vol met haag van mijn kleine stukje grond! Wat een licht geeft dat!
Helaas stonden twee rabarberplanten in de weg en die zien er wat zielig uit nu. Het gewicht van het snoeiafval heeft ze geen goed gedaan. Hopelijk komt dat nog goed.

In het randje tussen de tegels en de plastic-kas een rijtje afrikanen gezaaid.
In de kruidentuin kamille, komijn, salie en lavas gezaaid.
Het randje bij de koude bak was een mooi plekje voor koriander.
En voor de gezelligheid is aan de achterkant van de plastic-kas Sweet Pea gekomen. Deze zaten bij de april editie van Gardener' s World. Ik ben benieuwd of het daar wat gaat doen. Zoveel zon komt daar niet.

De randen van bed 10 en bed 11 zijn voorzien van een buxushaagje. Vorige week waren de plantjes in de aanbieding bij de Aldi. Daar heb ik toen 30 plantjes gekocht. De komende jaren ga ik van de plantjes stekken maken waardoor ook de andere bedden op deze manier afgezet kunnen worden. Het duurt even maar dan heb je wel wat.

Tevens buiten rucola, spinazie en peulen gezaaid.
De kapucijners kwamen al mooi boven de grond uit. Daar direct maar netten om heen gezet om te komen dat ze vogelvoer worden.

Deze keer geen foto van de tuin maar van appelbloesem. Deze foto is afgelopen zaterdag genomen in de boomgaarden rondom Houten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten