dinsdag 29 maart 2011

Dessertrijst met kokos en fruit in bananenblad

Het was weer tijd om het een en ander op de bbq uit te proberen. Als je bbq toch warm is kan er meer op bereid worden als alleen vlees. Het toetje bijvoorbeeld.

Ingrediƫnten:
200 g dessertrijst
3 dl kokosmelk
4 dl melk
1 zakje vanillesuiker
100 g bruine suiker
12 halve abrikozen (blik) of ander fruit
vanille-ijs
4 bananenbladeren of stukken aluminiumfolie
cocktailprikkers

Breng de rijst met de kokosmelk, de melk en de vanillesuiker aan de kook en laat de rijst in ± 20 minuten zachtjes tot een dikke droge massa, roer regelmatig.
Roer de bruine suiker erdoor (houd 4 eetlepels achter).
Schep op het midden van elk bananenblad 1/4 deel van de rijst, leg er abrikozen op en strooi er 1 eetlepel suiker over.
Vouw het blad tot een pakketje dicht en prik het met een cocktailprikker dicht.
Leg de pakjes ± 10 minuten op de hete barbecue. Serveer ze warm met een bolletje vanille-ijs.



Bron: Tournedos.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen