zaterdag 27 februari 2010

Pastinaakpuree met boter van gepofte knoflook

Wat doe je met 3 kg pastinaak? Zeker wanneer er iemand in huis niet gek is op gekookte groente. Onderstaand recept hebben ik gisteren gemaakt en viel in de smaak.
Wel moet in mijn excuses maken aan diegene die in het theater bij ons in de buurt zaten. De knoflooklucht zal niet fijn geweest zijn. :-)

Recept voor 4 personen
8 teentjes knoflook, ongepeld
100 ml olijfolie
1 el fijngesneden rozemarijn + 2 takjes rozemarijn
50 g boter
400 g pastinaken, in grove stukken
olijfolie
fleur de sel

Verwarm de oven voor op 200ÂșC. Doe de knoflookteentjes met de olie in een ovenschaaltje, zet ze in de oven en pof ze 10-15 min. Laat de teentjes iets afkoelen en knijp ze dan uit de velletjes. Prak ze met de fijngesneden rozemarijn, zout en peper door de boter.
Kook de pastinaken in 20 min. gaar in kokend water met takjes rozemarijn. Verwijder de rozemarijn en druk de pastinaken door een zeef of stamp ze fijn.
Roer de knoflookboter door de puree en breng op smaak met zout en peper. Serveer de puree besprenkeld met olijfolie en bestrooid met wat fleur de sel.

Bron: Delicious magazine

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen