vrijdag 3 februari 2012

De zaden zijn binnen

Via de volkstuin bestellen we altijd bij Garantzaden. Via de vereniging krijgen we daar koting en dat is altijd mooi meegenomen.

Gisteravond konden we de bestellingen ophalen. Een van de leden van de vereniging organiseert dit en hield audientie zodat iedereen bij hem thuis de bestelling konden ophalen. Hiervoor hulde!

Uiteraard moest ondanks dat ik wist wat ik besteld had de doos vrij vlot open.


Na controle van de bestelling kon de boel bij de alreeds gesorteerde zaden. De uien en de dahliaknollen kunnen hier niet bij. Die hou ik zolang apart.

De aardappelen, stokken en mest moeten nog binnenkomen. Maar met een strak bevroren tuin kan ik daar toch niets mee. ;-)

2 opmerkingen:

  1. Ik ben jaloers!!! Bij ons worden de zaden ook centraal besteld, in verschillende fases zelfs (zaden en vroege plantjes, daarna uien, aardappelen, evt nog meer zaden en late plantjes), met wel drie verschillende uitlevermomenten... wij kunnen pas volgende week de eerste zaden (en plantjes) ophalen. De uien en aardappels kan ik dan bestellen, en die komen begin maart. De laatste levering, van o.a. tomatenplantjes, komt dan begin mei. Maar die kweek ik zelf wel op, duurt veel te lang anders :) (had ik al eens gezegd dat ik slecht ben in wachten? :))

    Hoeveel pootaardappelen bestel jij ongeveer per vierkante meter? Ik moet ca. 25 m2 beplanten ermee...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. O wat een rijkdom hè? Bij ons is ook de eerste zending binnen. M'n handen jeuken maar ik begin nooit voor 1 maart. Nog even wachten dus.

    BeantwoordenVerwijderen