vrijdag 2 oktober 2015

Cranberry quickbread

Het is weer even geleden dat ik wat geblogd heb. Eerst op vakantie in Oostenrijk waar ik zeker wat leuke ideeën heb opgedaan en daarna de USA voor mijn werk.
Voor deze keer is het echter een andere inspiratiebron, the Great British Bake Off. Wat een leuk programma is dat en wat leerzaam. Een paar weken geleden was de broodaflevering. Ik heb al eerder quick of sodabreads gebakken maar nog nooit een zoete. Ik had die combinatie ook niet bedacht omdat zowel de zout als de soda het brood zout maken. Quick of sodabroden zijn de snelste broden die je kan bakken. Begin echt met het opwarmen van je oven voordat je ingrediënten gaat verzamelen. Als je eenmaal een deeg hebt dan kan je het direct gaan bakken, niet laten rijzen gewoon direct bakken. Het is even wennen maar o zo leuk om te maken en te eten.

Ingrediënten:
400 g volkoren meel
1 tsp bakkerszout
2 tsp soda
50 g suiker
50 g roomboter
100 g gedroogde cranberry's
1 ei
175 ml karnemelk


Verwarm de oven voor op 200C.
Meng alle ingrediënten in de mengkom en maak een samenhangend deeg (ik gebruik altijd een standmixer).
Maak een mooie bol van het deeg. Snijd het deeg diep in, in de vorm van een kruis.
En plaats deze in de oven. Bak het brood 30 - 35 min.




bron: The Great British Bake Off 2015

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen