zondag 13 juli 2014

18,9 mm in 2 uur!

Gisterenmiddag had vriendlief de dakgoot aan de achterzijde van de kas gerepareerd. Een van de regentonnen wilde echt niet volkomen. Na de reparatie een kleine test uitgevoerd met de sproeier. En hij deed het. Achteraf gezien was die test niet nodig geweest. Gisteravond waren we onderweg naar vrienden om daar te gaan bbq-en. De eerste druppels vielen toen we erheen liepen. Maar ja verderop zagen we ook al een blauwe lucht. Lang kon het niet duren, dachten we.....
De bbq is aangemaakt op een moment dat het iets minder regende. In de stromende regen is uiteindelijk het vlees op de bbq gegaan. 
Na 1,5 - 2 uur was het droog. Onze eigen regenmeter gaf aan dat er in die korte termijn 18,9 mm was gevallen. 
Enkele straten hadden blank gestaan, het bos richting de tuin was onbegaanbaar, althans met de fiets. Zwemvliezen was handiger geweest......
Maar de regentonnen zijn allemaal vol!!!!
Voor vandaag stond het controleren van de afvoer van de schuur nog op programma. Dat hebben we moeten verplaatsen naar gisteravond. De uien hingen toch niet zo droog in de schuur. Door de grote hoeveelheid water op het dak, was het dak lek. Nadat de afvoer vrij was van obstakels liep het lekker snel leeg.


In de tuin het een en ander aan onkruid verwijderd. Het groeit hard door het warme en vochtige weer. Op dit moment ga ik iedere avond naar de tuin. Dit om de courgettes en komkommers in de gaten te houden. Die gaan nu heel erg hard.
Tevens kan ik iedere avond de muizenvallen legen. Er is een behoorlijke plaag waardoor ik geen aardbeien uit eigen tuin had. Om te voorkomen dat ook de tomaten door de muizen worden opgesmikkeld heb ik toch maar een paar klemmen neergezet. Helaas is 1 klem er vandoor......

De sjalotten opbrengst valt dit jaar heel erg tegen. Ik heb meer sjalotten geplant dan dat ik er voor terug gekregen heb.
De uien en de knoflook zien er wel goed uit. De knoflook heb ik in zijn geheel al geoogst. Van de uien neem ik iedere keer de grootste mee zodat de andere nog wat meer ruimte krijgen.

Vandaag op de vrij gekomen plekken, roodlof, andijvie en sla uitgeplant. Ook nog een keer parijse worteltjes gezaaid. 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten