zaterdag 3 maart 2012

Atjar tjampoer

Vorig jaar heb ik een grote pot atjar gemaakt. Die pot is recent geopend is heerlijk. Dit recept gaat zeker op herhaling. Vanwege de houdbaarheid van een geopende pot is het gebruik van kleinere potten aan te raden.

Ingrediënten
200 g wortel in langer slierten geraspt of gesneden
200 g dun geschaafd witte kool
200 g sperziebonen, in 3 cm. stukken
2 uien, grof geraspt
1/2 komkommer zonder pitten in kleine blokjes gesneden
200 g taugé
1 rode peper, fijn gesneden
3 teentjes knoflook, fijn gesneden
2 tl sambal
1 el kurkuma
1 tl serehpoeder
2,5 tl gemberpoeder
1 el olie
300 ml witte azijn
4 el suiker

2 potten gesteriliseerd met soda, omgespoeld en goed uitgelekt op een schone theedoek


In weinig water en met een beetje zout de wortelen, kool en sperziebonen voor vijf minuten koken, gaar, maar nog knapperig.
Laat groenten in vergiet uitlekken.
Meng de knoflook, ui, sambal, kurkuma, serehpoeder en gemberpoeder goed.
Verhit in een pan olie en bak het uienmengsel twee minuten.
Voeg azijn en suiker toe. Wacht tot de suiker is opgelost.
Voeg de gekookte groenten, rode peper en taugé toe en kook nog twee minuten.
Verdeel atjar tjampoer nu in de potten en sluit deze direct.


Geopend zijn de potten ongeveer 3 weken houdbaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten