Vandaag was de Kip in Bananenblad aan de beurt. Het is een recept wat is afgekeken van de Balinese keuken. We hebben echter wat aanpassingen gedaan. Het recept is origineel met eend ipv kip. En zo zou de eend eerst 1,5 uur gestoomd moeten worden voordat deze op de bbq wordt geplaatst. Dit hebben we overgeslagen.
Ingredienten:
Bak de spinaziebladeren kort zodat alles geslonken is. Voeg 2/3 deel van de fijngemaakte kruiden toe aan de spinazie. Laat alles afkoelen.
Ingredienten:
- 1 kip
- zout naar smaak
- peper naar smaak
- cocktailprikkers
- olie
- bananenbladeren
- 300 g spinaziebladeren
- 3 shallotjes
- 3 tenen knoflook
- stukje verse gember
- laos
- geelwortel (curcuma)
- pinda's
- pepers of sambal
- korianderpoeder
- 2 tl garnalenpasta
- 1 citroengras
- 5 citroenblaadjes (gedroogd te koop bij de toko)
Bak de spinaziebladeren kort zodat alles geslonken is. Voeg 2/3 deel van de fijngemaakte kruiden toe aan de spinazie. Laat alles afkoelen.
Maak de kip dicht met cocktailprikkers.
Voeg aan het resterende deel van het kruidenmengsel olie toe. Wrijf hiermee de buitenzijde van de kip.
Pak de kip in het bananenblad. Maak deze goed dicht met de cocktailprikkers. Pas op, het bananenblad scheut erg makkelijk.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten