zondag 15 november 2015

Pecanpie

De afgelopen tijd was het weer even wat rustiger op deze blog. De reden we waren iet wat druk met shoppen. Eindelijk komt er een nieuwe keuken. De uitzoek en bestelfase is eindelijk voorbij. Nu mogen we wachten tot het begin februari is en de keuken geleverd wordt. Vlak daarvoor zal er ook weer een rustige tijd aanbreken op deze blog omdat voor het plaatsen er toch echt eerst verbouwd moet worden.

Tot die tijd kan ik nog wel bakken en dat is deze week een pecanpie geworden.

Ingredienten:
voor de bodem
250 g bloem
125 g koude roomboter
2 el poedersuiker
1 ei

voor de vulling
125 g donkere basterdsuiker
125 g roomboter
4 eieren
150 g ahornsiroop
1 citroen, geperst
250 g pecannoten

Meng de ingredienten voor de bodem tot een samenhangend deeg. Laat het deeg een uur rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Rol het deeg uit tot een lap van een 0,5 cm. En bekleed daarmee een bakvorm van 24 cm. Prik het deeg in met een vork. Leg een stuk bakpapier met blindvulling op het deeg.
Bak de bodem 10 min met blindbakvulling en 5 min zonder.

Maak de vulling door alle ingredienten te mengen (hou een deel van de noten achter voor versiering na afloop).
Als de bodem iets is afgekoeld, de vulling in de bodem storten.
Bak de taart 25 min op 180 graden.

Laat de taart afkoelen tot lauwwarm en versier de taart met de laatste pecannoten.

Eet smakelijk

pecanpie



Geen opmerkingen:

Een reactie posten