Maar met zo'n mooie en lekkere warme dag als vandaag kriebelt het toch te hard.
Vandaag veel onkruid verwijderd, deels op mijn eigen stuk, deels op het nieuwe stuk. Klinkt niet zo verstandig als je net het bovenstaande hebt gelezen maar laten staan is meer werk op de lange termijn.
En omdat alleen onkruid wieden niet leuk is ben ik direct de knoflook maar gaan planten. Ik heb 4 verschillende soorten besteld op de site www.levenvanhetland.nl en die waren deze week binnen gekomen.
- German extra hardy, krachtige groeier, vormt lange wortels. Een niet al te hete knoflook. Door het hoge suikergehalte is dit, volgens liefhebbers, de beste knoflook om te roosteren.
- Silicum gold, heeft een milde smaak en is uitstekend geschikt voor pasta gerechten. Niet vreemd voor een knoflook die uit Italie komt. De grote bollen bevatten 12 - 20 teentjes. De oogsttijd van deze soort is midden juli en de bollen kun je, mits goed gedroogd, prima een maand of 6 bewaren.
- Iberian wight, vormt grote witte bollen, onder gunstige omstandigheden tot 10 cm in doorsnee! Per bol tref je 6 – 8 grote tenen aan. Het is ook een goede bewaarknoflook, Iberian wight blijft goed tot december, mits droog en koel bewaard. Deze knoflook is afkomstig uit het land van de Katharen, in het zuidwesten van Frankijk.
- Montana giant, Grote, smakelijke knoflook met een rijke smaak. Vormt 8—10 tenen per bol.
- En tenslotte een onbekende soort die ik afgelopen jaar op een markt in Frankrijk gekocht heb.
Vandaag ook een set bolletjes de grond in gedaan. Dit om het voorjaar het idee te krijgen dat het echt goed gaat komen. Daarvoor heb ik 20 bolletjes Allium caeruleum de grond in gestopt. Deze geven geven mooie blauwe bolvormige bloemen.
hoi,
BeantwoordenVerwijderenIk heb ook al de knoflook geplant, gewoon een grote witte franse bol van de groenteman, afgelopen jaar ging dat ook prima!
Hoop dat je letterlijk en figuurlijk niet teveel hooi op je vork neemt, en straks in het voorjaar lekker uitgerust bent voor een nieuw tuinseizoen.
groetjes Annemiek (die altijd trouw je weblog leest)