zondag 27 oktober 2013

Pittige pompoensoep

Ingredienten
1,5 kg pompoen
750 g tomaten
6 tenen knoflook (gepeld)

4 el olijfolie
gedroogde chilivlokken (naar smaak)
2 tl gemalen komijnzaad
2 tl paprikapoeder
1,25 l groentenbouillon

verwarm de oven voor op 180°C.
Schil de pompoen en hak de pompoen in blokjes van 3 cm.
Ontvel de tomaten of gebruik een blik ontvelde tomaten.
Doe de pompoen, tomaten en knoflook in een ovenschaal. Besprenkel met de olijfolie en de kruiden. Bak de pompoen 1,5 uur in de oven tot de pompoen gaar is.

Doe de pompoen in een soeppan. Pureer de pompoen met een staafmixer. Roer de bouillon erdoor. Verwarm het geheel.

Eet smakelijk

meer water toevoegen is soms een optie...


Bron met aanpassingen: Bill's basics, Bill Granger

Geen opmerkingen:

Een reactie posten